Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Hackers VS Sony ο πραγματικός πόλεμος μόλις ξεκίνησε μάθετε το πως και γιατί




Αναμφίβολα ζούμε ιστορικές μέρες. Ένας νέος πόλεμος ξεκίνησε και δεν σας μεταφέρουμε τα νέα από τη Λιβύη αλλά από τους Hacker.


Για να μπούμε στο ψητό, μία ομάδα με το όνομα Anonymous ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον της Sony. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το τρομοκρατικό μήνυμα της ομάδας και με το τι σκοπεύουν να κάνουν, ή μάλλον έκαναν.



Συγκεκριμένα χθες το βράδυ οι hackers έκαναν επίθεση DDoS εναντίον μεγάλων ιστοσελίδων της εταιρίας όπως το Sony.com και το Playstation.com. Και ενώ όλα φαινόντουσαν να τελειώνουν εκεί λίγο αργότερα έγινε επίθεση και στο PSN με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Οι hackers από την πλευρά τους δηλώνουν πως ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον της Sony για εικαζόμενη κατάχρηση και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής για τις νομικές διαδικασίες ενάντια των hacker του PS3.


Ο εκπρόσωπος της Sony Patrick Seybold (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων) επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία του PSN έχει διακοπή.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο George Geohot Hotz και ο γερμανός Alexander graf_chokolo Egorenkov είναι δύο από τους hackers που διέλυσαν κυριολεκτικά την ασφάλεια του PS3 και εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα χρησιμοποιώντας δικά τους εργαλεία τα οποία διέθεσαν στο κοινό λίγο αργότερα. Αυτό προκάλεσε την έξαρση πειρατικών παιχνιδιών και homebrews (εφαρμογές από τρίτους).


Στην αντεπίθεση η Sony εισήλθε σε μία μακρά και στενή νομική εκστρατεία εναντίων των coders και των συνεργατών τους.


Από τον Ιανουάριο του 2011, O Geohot έχει εμπλακεί σε μία δικαστική υπόθεση με το αμερικάνικο τμήμα της Sony. Τον Φεβρουάριο του 2011, η Sony Europe ζήτησε και κατάφερε τη γερμανική επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του graf_chokolo για να κατασχέσουν κάθε εξοπλισμό παράνομο σύμφωνα με τα πιστεύω της Sony. H Ιαπωνική εταιρία επίσης απείλησε να μηνύσει τον Γερμανό με ένα εκατομμύριο ευρώ!


Η Sony είχε διάφορες επιτυχίες στις απαιτήσεις της, όπως να πάρει όσες πληροφορίες χρειαζόταν από τους λογαριασμούς Paypal του Geohot αλλά και να ελέγξει όλες τις IP που επισκέφθηκαν το δικτυακό του τόπο!


Η διακήρυξη που παρακολουθήσατε σε προηγούμενη είδηση λέει ότι οι επικείμενες επιθέσεις θα είναι και για άλλους λόγους εκτός των νομικών ενεργειών της Sony ενάντια των PS3 hacker. Συγκεκριμένα όπως λέει η ομάδα των hacker ένας ακόμα λόγος είναι γιατί “Οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις σας είναι παραδείγματα μιας εταιρικής φιλοσοφίας που στερεί από τους καταναλωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα προϊόντα που έχουν πληρώσει όπως θέλουν, με κάθε τρόπο και επιλογή που έχουν.”


Ενώ συνεχίζουν λέγοντας “Ίσως θα πρέπει να ενημερώσουμε τους πελάτες σας στο γεγονός ότι τα προϊόντα σας είναι προφανώς για ενοικίαση. Έτσι εγώ σας ανώνυμος θα ήθελα να σας ενημερώσω πως η ιστοσελίδα σας προσφέρετε μόνο για ενοικίαση. Η οποία προφανώς είναι ελεύθερη εναντίο DDoS επιθέσεων όπως και άλλων κακοήθη συνδέσεων εναντίον σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου